Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Työttömän äänen pitää kuulua sote-keskustelussa” – Taavitsaisesta TVY:n puheenjohtaja

Satu Taavitsainen muistuttaa, että työttömän ahdinko pahenee usein sairastumisesta.

Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö TVY kritisoi voimakkaasti hallituksen työllisyyspolitiikkaa.

Järjestö vaatii työllisyysmäärärahoihin lisäystä 100 miljoonalla eurolla. Niitä tarvitaan pitkäaikaistyöttömien palkkatukityöllistämiseen.

– Hallituksen kaavailema työllisyysmäärärahaleikkaus uhkaa viedä 10 000 työpaikkaa kolmannelta sektorilta. Leikkaukset ovat ristiriidassa hallitusohjelman kanssa, TVY:n uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Jukka Haapakoski arvosteli .

Työllisyysmäärärahoja pitää lisätä 100 miljoonalla eurolla.

25-vuotias TVY kokoontui vuosikokoukseensa Helsingissä. Se vaati myös työttömyysetuuksien verotuksen keventämistä. Työttömiä on verotuksessa kohdeltava yhdenmukaisesti suhteessa palkansaajiin.

Järjestön puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) muistutti, että myös ajankohtainen sote-keskustelu kaipaa työttömien näkökulmaa.

Kansainvälisessä vertailussa Suomi “loistaa” suurilla sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuilla. Ne ovat kolminkertaistuneet vuodesta 1990.

Lisää aiheesta

– Työttömien taloudellinen ahdinko pahenee usein sairastumisesta. On pidettävä huolta siitä, että ihmisten hakeutumista palveluihin ei estetä korkeilla maksuilla, Taavitsainen linjasi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE