Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Pitkäaikaistyöttömyys pahenee, hallitus vähentää määrärahoja – “Käsittämätöntä”

SDP:n Merja Mäkisalo-Ropposen mukaan perussuomalaiset ovat ilmeisesti sitä mieltä, että pitkäaikaistyöttömiin kohdistuvat toimenpiteet ovat "tempputyöllistämistä" ja tämän ihmisryhmän voi unohtaa ja jättää oman onnensa nojaan.

Pitkäaikaistyöttömiä on lähes 20 000 enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

Kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Merja Mäkisalo-Ropposen (sd.) mukaan on käsittämätöntä, että hallitus tässä tilanteessa vähentää työllisyysmäärärahoja.

Työttömyyden hoidossa asiakaskunta on jakautunut niihin, joihin kohdistetaan tehokkaita toimenpiteitä ja niihin, jotka syrjäytyvät tai pikemminkin syrjäytetään työelämästä pysyvästi.

– Ihmettelen, miten meillä on varaa ajaa ihmisiä pysyvästi työmarkkinoiden ulkopuolelle, Mäkisalo-Ropponen sanoo.

– Viime kaudella Lauri Ihalaisen johdolla toteutettujen kuntakokeilujen seurantaraportti on ilmestynyt ja sen johtopäätöksissä todetaan, että kokeilua on jatkettava pikaisesti, sillä kokeilujen tulokset olivat rohkaisevia erityisesti pitkäaikaistyöttömien elämänhallinnan ja työllistymisen näkökulmista.

Mäkisalo-Ropponen toteaa hallituksen linjanneen myös hallitusohjelmassa, että vaikeimmin työllistyvien järjestämisvastuu siirretään kuntiin kokeilujen kautta.

– Asia ei ole edennyt. Kunnissa kuntakokeilussa aikaansaatu kehittäminen on pysähtynyt ja hankkeita ajettu alas, kun ei tiedetä hallituksen jatkosuunnitelmia.

Lisää aiheesta

Mäkisalo-Ropponen muistuttaa, että työministeri Jari Lindström (ps.) totesi kyselytunnilla, että nyt on panostettava tehokkaisiin ja vaikuttaviin työllistämismalleihin.

– Kuntakokeilussa näitä malleja löydetty ja siksi onkin syytä kysyä miksi hallitus ei tee mitään? Kenties syy löytyy Sampo Terhon (ps.) viime kyselytunnilla käyttämästä puheenvuorosta, jossa hän totesi, ettei tempputyöllistämiseen kannata panostaa.

– Perussuomalaiset ovat ilmeisesti sitä mieltä, että pitkäaikaistyöttömiin kohdistuvat toimenpiteet ovat tempputyöllistämistä ja tämän ihmisryhmän voi unohtaa ja jättää oman onnensa nojaan. Tämä on todella surullista, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE