Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Viitanen kummastelee: Missä ovat työllisyysrahat hallituksen lisäbudjetista?

Pirkanmaan kansanedustaja Pia Viitanen (sd) ihmettelee, missä ovat hallituksen lisätalousarviosta työllisyysmäärärahat. Viitasen mielestä myös valtion pitäisi olla ratkomassa työttömyysongelmaa, eikä vetäytyä vastuusta.

– Hallituksen lisätalousarvion täydennys oli viime viikolla täysistunnon lähetekeskustelussa. Tuntuu käsittämättömältä, että lisätalousarviosta puuttuvat työllisyysmäärärahat juuri nyt, kun täydennysesityksessä pitäisi ehdottomasti panostaa työttömyyden vähentämiseen, Viitanen huomauttaa.

– Työllisyysmäärärahoja on aivan liian vähän tarpeeseen nähden, ja määrärahoihin pitää saada nopeasti rahoitusta lisäbudjetilla, jotta työttömyys ei entisestään pahene.

Kansanedustaja Viitasen mukaan työllisyydestä huolehtiminen tulisi näkyä painopisteenä hallituksen kehysriihessä, joka on edessä alkaneella viikolla.

– Riihessä hallituspuolueet joutuvat ratkaisemaan muun muassa keskinäisen ristiriidan, miten katetaan yli 400 miljoonan euron aukko, joka uupuu neljän miljardin euron säästötavoitteesta. Aukko syntyi, kun jo tehtyjä leikkauspäätöksiä on peruttu.

Viitasen mielestä nyt tarvitaan vanhojen peruttujen leikkauspäätösten korvaamiseksi uusia säästöjä. Viitanen muistuttaa, kuinka SDP on esittänyt lukuisia vaihtoehtoja miten tämä tapahtuu.

– Suunta saadaan muutettua ottamalla käyttöön ”Rinteen malli” eli otetaan passiivinen työttömyysturva työttömien aktivointiin, lisäksi tuki ensimmäisen työntekijän palkkaukseen eli SDP:n yrittäjävähennys tai ottamalla käyttöön emu-puskurit. Näillä kolmella teolla hallitus voisi kääntää politiikkansa työllisyyttä tukevaan ja talouskasvua ruokkivaan suuntaan, arvioi Viitanen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE