Politiikka

Työttömien keskusjärjestö vastustaa irtisanomisen helpottamista: ”Työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen”

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Työttömien keskusjärjestön toiminnanjohtajan Jukka Haapakosken mukaan järjestö vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä.

”Tähän asti olemme välttäneet ottaa kantaa näihin työnantajien ja työntekijöiden välisiin ristiriitoihin. Hallituksessa käytiin asiasta keskustelu, ja päädyttiin vastustamisen linjaan.”

Haapakoski kertoo blogissa, että hallituksen perustelut irtisanomissuojan heikentämiseen ontuvat.

”Maalaisjärjellä ajateltuna, työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen. Maalaisjärjellä ajateltuna tämä johtaa lisääntyneeseen työttömyyteen. Potkut saaneet ovat siis työttömänä – ei työllistyneitä – ovat siis irtisanottuina – työttöminä.”

Haapakoski ei niele väitettä, että kun työntekijöitä voidaan irtisanoa helpommin, työntekijöitä uskalletaan helpommin palkata.

”Työntekijöiden näkökulmasta alle kymmenen hengen yrityksistä tulee huonon brändin omaavia ”luuseriyrityksiä” ja parhaat työntekijät hakeutuvat isompiin yrityksiin parempien työsuhde-etujen perässä. Huonolla imagolla voi olla hallituksen tavoitteita heikentäviä vaikutuksia pienten yritysten dynamiikkaan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat