Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Työttömien keskusjärjestö vastustaa irtisanomisen helpottamista: ”Työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen”

Getty Images

Työttömien keskusjärjestön toiminnanjohtajan Jukka Haapakosken mukaan järjestö vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Tähän asti olemme välttäneet ottaa kantaa näihin työnantajien ja työntekijöiden välisiin ristiriitoihin. Hallituksessa käytiin asiasta keskustelu, ja päädyttiin vastustamisen linjaan.”

Haapakoski kertoo blogissa, että hallituksen perustelut irtisanomissuojan heikentämiseen ontuvat.

”Maalaisjärjellä ajateltuna, työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen. Maalaisjärjellä ajateltuna tämä johtaa lisääntyneeseen työttömyyteen. Potkut saaneet ovat siis työttömänä – ei työllistyneitä – ovat siis irtisanottuina – työttöminä.”

Haapakoski ei niele väitettä, että kun työntekijöitä voidaan irtisanoa helpommin, työntekijöitä uskalletaan helpommin palkata.

”Työntekijöiden näkökulmasta alle kymmenen hengen yrityksistä tulee huonon brändin omaavia ”luuseriyrityksiä” ja parhaat työntekijät hakeutuvat isompiin yrityksiin parempien työsuhde-etujen perässä. Huonolla imagolla voi olla hallituksen tavoitteita heikentäviä vaikutuksia pienten yritysten dynamiikkaan.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE