Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Työturvallisuuslain muutos voimaan – tämä muuttuu

iStock

Tänään astuu voimaan työturvallisuuslain muutos, jonka tavoitteena on selkeyttää työnantajan velvoitteita sekä edistää etenkin 55 vuotta täyttäneiden työssä jaksamista ja pidentää työuria.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Nyt laissa kuvataan entistä tarkemmin esimerkiksi yksilölliset työsuojelutoimet sekä ikääntyminen huomioon otettavana tekijänä vaarojen arvioinnissa.

Lisäksi raskaussuojelun perussäännöstä selvennetään koskemaan myös imettäviä ja äsken synnyttäneitä työntekijöitä. Jo nyt työnantajalla on velvollisuus ottaa huomioon, jos työstä tai työolosuhteista saattaa aiheutua erityistä vaaraa raskaana olevalle työntekijälle. Nyt tämä velvollisuus on siis laajennettu koskemaan myös äskettäin synnyttäneitä ja imettäviä työntekijöitä.

Työn vaarojen selvittämisessä ja arvioinnissa on jo nyt täytynyt huomioida työntekijän ikä, sukupuoli, ammattitaito ja hänen henkilökohtaiset edellytyksensä. Nyt tähän listaan on lisätty ikääntyminen.

Laissa on tarkennettu myös muun muassa, että kuormitustekijöillä tarkoitetaan sekä fyysisiä että psykososiaalisia tekijöitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE