Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ukrainalaisjoukot ovat vetäytyneet kahdesta kylästä lähellä Avdijivkaa

Ukrainian Armed Forces

Ukrainalaisjoukot ovat vetäytyneet kahdesta kylästä lähellä Avdijivkan kaupunkia, kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Kyiv Independent -lehti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjän täysimittaisen hyökkäyssodan alkamisen kaksivuotispäivän alla tilanne alkoi näyttää Ukrainan kannalta huolestuttavalta. Venäjä onnistui valtaamaan pienen Avdijivkan kaupungin useiden kuukausien taisteluiden jälkeen helmikuun puolivälissä.

Ukrainan asevoimien korkea-arvoinen komentaja sanoi Reutersille tiistaina, että Ukrainan joukot alueella ovat vahvistaneet asemiaan kaupungin länsipuolella. Kaupungin valtaamista on pidetty suurimpana voittona Venäjälle yhdeksään kuukauteen.

Ukrainalaisten ammukset ovat vähissä ja tuen jatkuminen länsimaista, erityisesti Yhdysvalloista, on käynyt yhä epävarmemmaksi.

Ukrainan asevoimien tiedottaja Dmytro Lyhovyi sanoi, että joukot vedettiin kylistä pois raskaiden taisteluiden päätteeksi. Hänen mukaansa Venäjä koki taisteluissa laajoja tappioita Ukrainan vetäytymisestä huolimatta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE