Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ukrainan armeijan joukot vetäytyvät useista kylistä Harkovan alueella

AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Ukraina on vetänyt joukkojaan useista kylistä Harkovan alueen itäosissa, maan armeija kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Joukot ovat armeijan mukaan vetäytyneet Vovtshanskin ja Lukjantsin asutuskeskusten läheltä parempiin asemiin tappioiden välttämiseksi.

Venäjä aloitti vajaa viikko sitten hyökkäyksen Harkovan alueella Itä-Ukrainassa ja on edennyt alueella vallaten useita kyliä. Harkovan kaupunki ei kuitenkaan ole uhattuna.

Armeijan esikunnan mukaan tilanne alueella on edelleen vaikea. Esikunnan mukaan ukrainalaisjoukot “eivät kuitenkaan salli miehittäjien saada pysyvää jalansijaa alueella”.

Ukraina on lähettänyt Harkovan alueelle vahvistuksia estääkseen venäläisten läpimurron.

Joidenkin sotilasanalyytikkojen mukaan Venäjä saattaa pyrkiä hyökkäyksellään paitsi puskurivyöhykkeen luomiseen rajan pintaan myös siihen, että sotilaspulasta kärsivä Ukraina joutuu hajauttamaan entistä enemmän joukkojaan rintamalla.

UKRAINAN presidentti Volodymyr Zelenskyi peruu kaikki lähiaikojen ulkomaanmatkansa. Asiasta kertoo Zelenskyin edustaja sosiaalisessa mediassa.

Edustajan mukaan vierailuille etsitään uudet ajankohdat. Perumisten syynä on Venäjän perjantaina aloittama hyökkäys Harkovassa.

Espanjan media kertoi jo aikaisemmin, että Zelenskyi on perunut tulonsa maahan. Myös espanjalaismedian mukaan perumisen syynä oli Venäjän aloittama hyökkäys Harkovaan.

Vierailun peruuntuminen kävi selväksi, kun hovi poisti sitä koskevan tiedon kalenterista keskiviikkona. Hovi itse ei kertonut syytä vierailun peruuntumiseen.

Zelenskyin oli määrä tavata muun muassa Espanjan kuningas Felipe ja pääministeri Pedro Sanchez.

Espanja on luvannut toimittaa Ukrainaan muun muassa maan kipeästi kaipaamia Patriot-ilmatorjuntajärjestelmiä.

VENÄJÄN ilmaisku Dnipron kaupunkiin Ukrainassa tappoi ainakin kaksi ihmistä keskiviikkona, alueen kuvernööri kertoi.

-  Vihollinen hyökkäsi Dnipron kaupunkiin. Infrastruktuuri vaurioitui. Tällä hetkellä kuolleita on kaksi, Dnipropetrovskin alueen kuvernööri Serhi Lysak kertoi viestipalvelu Telegramissa.

Lisäksi iskussa haavoittui kuvernöörin mukaan ihmisiä, mutta hän ei tarkentanut haavoittuneiden määrää.

Rostovin alueella Etelä-Venäjällä on tehty lennokki-isku kahteen polttoainevarastoon, alueen kuvernööri Vasili Golubev kertoi Telegram-viestipalvelussa. Hyökkäys ei aiheuttanut tulipaloa tai henkilövahinkoja, Golubev väitti.

Venäjän puolustusministeriö väitti ilmatorjunnan pudottaneen 17 ukrainalaislennokkia keskiviikon vastaisena yönä Rostovissa. Lisäksi Krimin niemimaalla torjuttiin ministeriön mukaan kymmenkunta ohjusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE