Ulkomaat

USA:n ulkoministeriehdokas ”sovittelevasti” Putinista: ”En käyttäisi nimitystä sotarikollinen”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin ulkoministeriehdokas Rex Tillerson tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa, mutta ei käyttäisi Venäjän presidentistä Vladimir Putinista nimitystä sotarikollinen.

Tillerson olisi vastannut Krimin valtaamiseen ja Venäjän toimiin Itä-Ukrainassa suuremmalla voimalla kuin presidentti Barack Obaman hallinto. Tillersonin mukaan Yhdysvaltojen olisi pitänyt antaa Ukrainalle enemmän tiedustelu- ja sotilaallista apua.

Tillersonin mukaan Venäjän toiminta oli tuomittavaa. Trump ei ole tuominnut Venäjän toimia yhtä jyrkkäsanaisesti kuin Tillerson.

Tillerson toi esille näkemyksiään avauspuheenvuorossaan senaatin kuulemisessa. Hän pitää Venäjä uhkana ja hänen mielestään Yhdysvaltain Nato-liittolaisilla on syytä huoleen. Hänen mukaansa Yhdysvallat kuitenkin jätti oven auki Venäjän toimille.

Ulkoministeriehdokas pitää Venäjän viimeaikaista toimintaa piittaamattomana Yhdysvaltain eduista. Tillerson haluaa tästä huolimatta tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa yhteisten etujen ajamisessa kuten terrorismin vastaisessa taistelussa.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat