Politiikka

Usu: Kansanedustajat nostaisivat traktoriauton nopeutta – jopa 40 000 tulossa liikenteeseen

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenet ovat valmiit nostamaan nopeusrajoitetun auton maksiminopeuden 60 kilometriin tunnissa, kertoo Uutissuomalainen. Lehti tavoitti 17 valiokunnan jäsenestä 14, joista 13 vastasi kysymykseen sopivasta maksiminopeudesta alle 18-vuotiaiden käyttämille henkilöautoille, joista kaavaillaan nykyisten mopoautojen korvaajia.
Vastanneista kahdeksan eli selkeä enemmistö kannattaa 60 km/h:ta ja kaksi 45 km/h:ta. He perustelevat tätä liikenteen sujuvuudella.

– 60 kilometriä tunnissa, jotta liikenteen virta ei häiriinny liikaa. Nopeusrajoitetut henkilöautot ovat turvallisempia kuin mopoautot, perustelee Mikko Alatalo (kesk.) Uutissuomalaiselle.

Myös Jari Myllykoski (vas.), Jari Ronkanen (ps.), Markku Pakkanen (kesk.), Jukka Kopra (kok.), Ari Torniainen (kesk.), Susanna Koski (kok.) ja valiokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin.) kannattavat 60 kilometrin maksiminopeutta.

Tavoitteena on, että nopeusrajoitetut autot olisivat liikenteessä jo ensi vuoden alusta.

– Nopeusrajoitus tulisi ehdottomasti asettaa 60 kilometriin tunnissa. Kyseessä on kuitenkin turvallinen henkilöauto, jolla pystyisi sujuvasti liittymään muuhun liikenteeseen taajamissa, Ronkainen sanoo.

Mats Löfström (r.) ja Suna Kymäläinen (sd.) kannattavat alhaisempaa nopeutta. Sofia Vikman (kok.), Jani Mäkelä (ps.) ja Jyrki Kasvi (vihr.) ottavat tarkemman kannan asiantuntijakuulemisten jälkeen.

Kaikki vastanneet korostivat, että tulevien traktoriautojen kuljettajille pitää antaa ajo-opetusta.

Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa nopeusrajoitetut henkilöautot nuorten käyttöön ensi vuoden alusta. Uudistuksen yhtenä pyrkimyksenä on lisätä alle 18-vuotiaiden kuljettajien turvallisuutta. Tarkoituksena on tarjota mopoja ja mopoautoja turvallisempi vaihtoehto.

Traktoriksi muutettuja nopeusrajoitettuja autoja on Uutissuomalaisen mukaan tulossa liikenteeseen jopa 40 000. Tavoitteena on, että nopeusrajoitetut autot olisivat liikenteessä jo ensi vuoden alusta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat