Politiikka

Uudenmaan sote-muutosjohtajat varoittavat: ”Vielä ei olla maalissa”

laura saukkonen / uudenmaan liitto
laura saukkonen / uudenmaan liitto
laura saukkonen / uudenmaan liitto

Uudenmaan sote-muutosjohtajat Timo Aronkytö (kuvassa vasemmalla) ja Markus Sovala (kuvassa oikealla) pitävät hyvänä uutisena, että sote-uudistus etenee ja hallituspuolueet ovat päässeet sopuun valinnanvapauden mallista.

– Vielä ei olla maalissa, he kuitenkin muistuttavat.

Aronkytö ja Sovala uskovat, että valinnanvapauden toteuttamisen taloudellisiin vaikutuksiin joudutaan valmistelussa palaamaan.

– Uudistuksen seurauksena sote-henkilöstöä siirtyy julkisesta palvelutuotannosta yksityiseen. Jotta tämä voi tapahtua turvallisesti, uudistuksen yksityiskohdat vaativat vielä hiomista.

Kaksikko näkevät uudessa esityksessä positiivisena sen, että sote-keskukselle on esitetty suppeaa palveluvalikkoa. Heitä miellyttää myös se, ettei asiakkaita suoraan listata yksityiselle tuottajalle, vaan he jäävät liikelaitoksen asiakkaiksi, elleivät itse muuta valitse.

– Maakunnilla tulee olla päätösvalta valinnanvapauden toteuttamisen yksityiskohdista. Uusimaa 2019 -hanke arvioi tarvitsevansa nyt esitettyä pidemmän siirtymäajan julkisen tuotannon kilpailukyvyn aikaan saamiseksi, Aronkytö ja Sovala toteavat.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat