Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Uutissuomalainen: Anonyymi rekrytointi on yleistynyt kunta-alalla

iStock

Nimettömän työnhaun käyttö eli anonyymi rekrytointi yleistyy kunnissa ja hyvinvointialueilla, Uutissuomalainen kertoo.

Demokraatti

Demokraatti

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa työnhakua, jossa hakemuksista piilotetaan näkyvistä hakijan henkilöön viittaavat tiedot, kuten nimi, ikä, sukupuoli ja äidinkieli. Valinnat työhaastatteluun kutsuttavista tehdään ilman näitä tietoja.

Uutissuomalaisen mukaan kunta-alan työnhakupalvelu Kuntarekryssä anonyymin rekrytoinnin avulla täytettyjen työpaikkojen määrä on kasvanut tämän vuoden aikana 45 prosentilla. Vaikka anonyymi rekrytointi on yleistynyt, Kuntarekryssä tehtävistä rekrytoinneista nimettömien osuus on Uutissuomalaisen mukaan tällä hetkellä vain parin prosentin luokkaa.

Tänä vuonna tammi-elokuussa Kuntarekryssä toteutettiin 1029 työnhakua nimettömästi. Viime vuonna vastaava lukema oli 710.

Uutissuomalaisen mukaan yli 90 prosenttia kuntien ja hyvinvointialueiden työpaikoista täytetään Kuntarekryn kautta. Yleisimmin nimetöntä työnhakua käytetään opetus- ja kulttuurialoilla sekä terveydenhuollossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE