Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Uutissuomalainen: Hyvinvointialueilla täyttämättä useita satoja lääkärinvirkoja

Hyvinvointialueilla on täyttämättä yhteensä useita satoja lääkärinvirkoja. Tämä käy ilmi Uutissuomalaisen kyselystä kaikille 21 hyvinvointialueelle, Helsingin kaupungille ja Hus-yhtymälle, joka vastaa Uudenmaan erikoissairaanhoidosta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Alueet vastasivat kyselyyn helmi-maaliskuussa.

Vastausten perusteella täyttämättömiä lääkärinvirkoja on yhteenlaskettuna reilusti yli 500. Todellisuudessa määrä on suurempi, sillä kaikki alueet eivät ilmoittaneet avoimien virkojen tarkkaa määrää tai ne ilmoittivat tilanteen vain joidenkin palvelualueiden osalta. Viisi aluetta ei vastannut kysymykseen.

Lääkäritilanne vaihtelee myös hyvinvointialueiden sisällä palvelualueittain, erikoisaloittain ja paikkakunnittain: täyttämättä olevien virkojen osuus vaihtelee Uutisuomalaisen mukaan viidestä prosentista jopa noin 50 prosenttiin.

HYVINVOINTIALUEET korostavat, että täyttämättä olevien virkojen määrä ei tarkoita sitä, että niin suuri osuus lääkärien työstä jäisi hoitamatta. Monilla alueilla tehtäviä hoidetaan osin ostopalveluiden tai vuokralääkärien avulla.

Useimmilla alueilla lääkäritilanne on täyttämättömistä viroista huolimatta kokonaisuutena parantunut tai pysynyt samana vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Seitsemän hyvinvointialuetta sekä Helsinki ja Hus kertovat lääkäritilanteen parantuneen viime vuoteen verrattuna. Kahdeksalla alueella lääkäritilanne on pysynyt samankaltaisena kuin vuosi sitten.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE