Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Vaihtoehtonobelit” neljälle ihmisoikeuksien puolustajalle – Right Livelihood -palkinto muun muassa Iraniin ja Valko-Venäjälle

LEHTIKUVA / AFP / BEHROUZ MEHRI
Yksi "vaihtoehtonobelin" saajista on iranilainen ihmisoikeusjuristi Nasrin Sotoudeh. Kuvassa hän esiintyy hymyilevänä kotonaan Teheranissa vuonna 2013 vapauduttuaan vankilasta.

Vaihtoehtonobeliksikin kutsutut Right Livelihood -palkinnot on myönnetty tänä vuonna neljälle ihmisoikeuksien puolustajalle, kertoo ruotsalainen palkintosäätiö.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Palkinnon saavat vangittu iranilainen ihmisoikeusjuristi Nasrin Sotoudeh, yhdysvaltalainen ihmisoikeusjuristi Bryan Stevenson sekä alkuperäiskansoja puolustava ympäristöaktivisti Lottie Cunningham Wren Nicaraguasta.

Neljäs palkittu on valkovenäläinen demokratia-aktivisti Ales Bialiatski (Bjaljatski) yhdessä Viasna-ihmisoikeusjärjestön kanssa.

Right Livelihood -säätiön johtajan Ole von Uexküllin mukaan palkittuja yhdistää taistelu tasa-arvon, demokratian, oikeudenmukaisuuden ja vapauden puolesta.

– Tämän vuoden valinnat korostavat kasvaa uhkaa demokratiaa kohtaan eri puolilla maailmaa. On korkea aika, että me kaikki demokratiaa kannattavat astumme esiin ja tuemme toisiamme, von Uexküll sanoo tiedotteessa.

Right Livelihood -palkintoja on myönnetty vuodesta 1980 alkaen. Kuka tahansa saa ehdottaa palkittavia valinnan tekevälle kansainväliselle palkintolautakunnalle.

Palkinnon arvo on miljoona Ruotsin kruuunua (noin 95 000 euroa).

Uutista täydennetty 1.10. klo 13.58.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE