Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Valmiuslailla pyritään ratkomaan epätietoisuutta ja hallinnonalojen riitoja – ministeri Henriksson: Viestintävalmiutta parannettava

Lehtikuva

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (rp.) mukaan viranomaisten viestintävalmiutta on parannettava ja toimintakykyä tehostettava koronakriisin ratkaisemiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallitus esittää neljän valmiuslain pykälän käyttöönottoa pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi.

Valmiuslain 106. pykälän 1. momentti koskee hallintoviranomaisten viestinnän yhteensovittamista. Henrikssonin mukaan yhteensovittaminen koskee vain koronaepidemiaan liittyvää viestintää.

107. pykälän 1. momentti antaa valtioneuvostolle mahdollisuuden ratkaista pääministerin esityksistä hallinnonalojen välisen erimielisyyden siitä kenen ratkaistavaksi mikäkin asia kuuluu. 2. momentti koskee Henrikssonin mukaan puolestaan sitä mikä viranomainen hoitaa tehtävän, joka koskee useamman kuin yhden yksikön toimialaa tai jonka toimialaa ei ole erikseen säädetty.

Henrikssonin mukaan valmiuslain tarjoamat laajemmat toimintavaltuudet tarvitaan hallinnonalojen välisten riitojen ja epätietoisuuden ratkaisemiseksi.

Erillistä viestintäkeskusta ei Henrikssonin mukaan tarvita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE