Kotimaa

Valtakunnansyyttäjä aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista uhkauksista

Valtakunnansyyttäjä on päättänyt aloittaa esitutkinnan toimittajaan kohdistuneista kunnianloukkauksista ja laittomista uhkauksista.

Marraskuussa Kempeleessä tapahtuneesta raiskauksesta kirjoittanut toimittaja teki rikosilmoituksen uutisen julkaisun jälkeen saamistaan uhkaaviksi ja herjaaviksi kokemistaan puheluista ja tekstiviesteistä.

Poliisi esitti kihlakunnansyyttäjälle esitutkinnan rajoittamista vähäisyysperusteella, ja syyttäjä lopetti esitutkinnan.

Päätöksestä tehdyn kantelun johdosta valtakunnansyyttäjä katsoo, että tässä asiassa syyttäjän on toimenpideharkinnassaan otettava huomioon ja punnittava myös epäiltyjen rikosten yhteiskunnallinen konteksti.

– Esitutkinnan rajoittaminen ja lopettaminenhan on mahdollista, jos tärkeä yleinen etu tai yksityinen etu ei muuta vaadi. Nyt juuri yleinen etu päätöksessä kerrotuin perustein minusta vaatii, että nämä uhkailut ja kunnianloukkaukset tutkitaan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo tiedotteessaan.

Kun myös epäiltyjä on kuultu, syyteharkinnassa katsotaan Nissisen mukaan erikseen, onko syytteiden nostamiselle perusteita.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat