Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Valtioneuvosto vastaa päätoimittajille: ”Rajoituksilla ei ole vaikutusta median toimintaan”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valtioneuvoston viestintäosasto muistuttaa, että Uudenmaan liikkumisrajoitukset eivät koske liikkumista välttämättömän työn vuoksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Päätoimittajien yhdistys otti aiemmin kantaa hallituksen eiliseen päätökseen liikenteen rajoittamiseksi Uudenmaan ja muun maan välillä.

Yhdistyksen huolena on, että journalistien liikkuminen tai matkustaminen työtehtävissä estyisi, tai medioiden jakelu häiriytyisi.

Yhdistys on myös huolissaan valmiuslain mahdollisista vaikutuksista läpinäkyvyyteen tai median edustajien toimintaan.

Valtioneuvoston viestintäosasto painottaa, että valtion johto ja viranomaiset haluavat turvata median toiminnan ja lehdistönvapauden toteutumisen kaikissa olosuhteissa.

– Uudenmaan maakunnan liikkumisrajoitukset eivät koske liikkumista välttämättömän työn vuoksi. Tällöin henkilö antaa tarvittaessa poliisille selvityksen matkan määränpäästä ja tarkoituksesta. Kyseisillä rajoituksilla ei siis ole vaikututusta median toimintaan ja välttämättömiin työn vuoksi tehtäviin matkoihin, valtioneuvoston tiedotteessa todetaan.

Viestintäosaston mukaan median toimintaedellytykset on pyritty turvaamaan myös valtioneuvoston tiedotustilaisuuksissa jakamalla suora striimi ja valokuvat kaikkien käyttöön.

– Koska tautitilanteen vuoksi mediaa ei enää voida ottaa paikalle, tiedotustilaisuuksiin on rakennettu tekniikka, jolla toimittajat pääsevät esittämään kysymyksensä itse suoraan videopalvelun avulla.

Päätoimittajayhdistyksen kanssa käydään viestintäosaston mukaan jatkuvasti hyvää ja rakentavaa keskustelua siitä, kuinka tilanteessa voidaan parhaiten toimia läpinäkyvyyden ja lehdistönvapauden turvaamiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE