Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Valtonen: Eskalaation kierre pitäisi saada pikaisesti katkaistua – ”Vetoamme kaikkiin alueen osapuoliin”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) sanoo STT:lle, että Iranin ja Israelin välinen tilanne on huolestuttava ja koko Lähi-idän tilanne hyvin kriittisessä tilassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vaarallinen eskalaation kierre tulisi saada pikaisesti katkaistua, kuten Suomi ja muu kansainvälinen yhteisö ovat vaatineet. Suomi ja muut maat seuraavat kehitystä herkeämättä, Valtonen sanoi.

-  Me vetoamme kaikkiin alueen osapuoliin niin Suomena kuin myös Euroopan unionin kautta, että kaikissa toimissa noudatettaisiin pidättyvyyttä. Ja vaikka iskut olisivat kuinka rajallisia, niin mitä enemmän niitä on, niin sitä enemmän on mahdollisuus myös virhearvioinneille tai myös virheosumille, Valtonen sanoi.

EU:n ulkoministerit ovat koolla maanantaina Luxemburgissa ja tilanne Lähi-idässä on taas kerran kokouksen asialistalla, kuten aiempinakin kuukausina. Tällä viikolla ministereillä oli Lähi-idän tilanteen takia ylimääräinen kokous tiistaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE