Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Valtonen Venäjän uusimmasta aikeesta: “Suomi ei tule hämmentymään”

LEHTIKUVA / HANDOUT / FINNISH BORDER GUARD

Ulkoministeriö aikoo ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) mukaan selvittää Venäjän mahdollisten merirajamuutosten yksityiskohtia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän kertoo asiasta X-viestipalvelussa.

Valtonen korostaa, että YK:n merioikeusyleissopimus sisältää määräykset rantavaltion merivyöhykkeiden määrittelystä ja myös niiden tarkistamisesta. Hän olettaa, että Venäjä tulee toimimaan yleissopimuksen mukaisesti.

Valtonen mainitsee myös, että hämmennyksen aiheuttaminen on hybridivaikuttamista, mutta vakuutti ettei Suomi tule hämmentymään.

Venäjän aikeista muuttaa yksipuolisesti Suomen ja Liettuan vastaisia merirajojaan Itämerellä kertovat muun muassa Kyiv Independent ja Moscow Times.

Medioiden mukaan aikomuksesta on julkaistu luonnosasiakirja Venäjän hallinnon sivulla. Linkki puolustusministeriön valmistelemaan asiakirjaan ei kuitenkaan auennut varhain keskiviikkona.

Perusteluina muutokselle mainitaan, että rajojen perusteina käytetyt merikartat eivät olleet riittävän tarkkoja, eivätkä ne “vastaa täysin nykyistä geografista tilannetta”.

Asiasta kertoivat aiemmin Suomessa Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE