Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vasemmistoliitto esittää ministeri Kaisa Juusolle epäluottamusta: Eduskunnan on tiedettävä, kuka soteleikkauksista vastaa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps) vastasi opposition välikysymykseen sairaalaverkon kohtalosta.

Vasemmistoliitto esittää sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusolle (ps) epäluottamuslausetta. Syynä on puolueen mukaan Juuson tietämättömyys toimialansa leikkausaikeista.

Demokraatti

Demokraatti

Kansanedustaja Merja Kyllönen piti puolueensa ryhmäpuheenvuoron eduskunnan sairaalaverkko-välikysymyskeskustelussa tiistaina. Hän paheksui hallituksen aikeita leikata vielä 1,5 miljardia lisää perus- ja hyvinvointipalveluista.

Kyllösen mukaan tämä johtaa päivystysten ja terveyskeskusten lakkauttamiseen sekä yleiseen hoitoonpääsyn vaikeuttamiseen.

Erityisesti Kyllöstä ja vasemmistoliittoa korpeaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson väitetty tietämättömyys leikkausten kohdentumisesta.

– Mitä ihmettä tässä hallituksessa tapahtuu, jos vastuuministerit eivät edes tiedä, mitä heidän toimialallaan tapahtuu ja mistä säästetään, nyt esimerkiksi hatusta vetäen 100 miljoona sosiaalipalveluista. Meidän eduskunnassa pitää tietää, kuka näistä leikkauksista sosiaali- ja terveyspuolella vastaa, jos ei ministeri itse, Kyllönen sanoi.

Kyllösen mukaan Juuson toiminta ei enää ole ministeriltä vaadittavalla tasolla.

– Luottamuksen perusedellytys on, että vastuuministeri tietää, mitä omalla toimialalla tapahtuu. Ehdotan, että eduskunta toteaa, että ministeri Juuso ei nauti eduskunnan luottamusta, Kyllönen sanoi.

Lisää aiheesta

Keskusta on ilmoittanut kannattavansa Juuson epäluottamuslausetta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE