Politiikka

Vasemmistoliitto mittauttaa hallituksen luottamuksen – taustalla liikemiehen kuolema Ugandassa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Ugandassa kuolleen liikemiehen toimintaan liittyvistä kytköksistä ja kansalaisten luottamuksesta valtionyhtiö Patriaan.

Kysymyksen allekirjoittaneet vasemmistoliiton kansanedustajat vaativat ulkopuolista selvitystä Ugandan tapahtumista.

– Valtio-omisteinen yrityksen toiminnan tulee olla läpinäkyvää, jotta omistajat, eli jokainen suomalainen, voivat luottaa, että toiminta on asiallista ja vastuullista. Asevienti toimialana asettaa vielä erityisiä vaatimuksia toiminnan vastuullisuudelle ja läpinäkyvyydelle, Modig sanoo.

Asevientilupia myönnetään tiukoin kriteerein. Uganda-tapauksen yhteydessä on vasemmistoliiton mukaan todettu, että Ugandaan ei olisi mahdollista saada Suomesta asevientilupaa maan olosuhteiden vuoksi.

”Miten kansalaiset voivat luottaa, ettei tällaista toimintakulttuuria ole Patriassa laajemmin?”

Lehtitietojen mukaan kuolleella liikemiehellä oli kuitenkin lupa jakaa Patrian esitteitä maassa. Vasemmistoliiton kansanedustajat vaativat hallitusta varmistamaan, ettei ”yksittäisiä lupakirjeitä” toimia Patrian nimissä jatkossa anneta.

– Miten kansalaiset voivat luottaa, ettei tällaista toimintakulttuuria ole Patriassa laajemmin? Hallituksella on työtä kansalaisten luottamuksen palauttamisessa Patrian toimintaan. Muutama irtisanoutuminen ei vielä syntynyttä epäluottamusta ratkaise. Hallituksen on vaadittava laajaa ja yksityiskohtaista ulkopuolista selvitystä Ugandan tapahtumista, ja tämän selvityksen on oltava kansalaisten luettavissa, Modig vaatii.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat