Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Venäjä passittaa vankeja Siperiaan rakentamaan rautatietä – viranomaisten mukaan vanhoja gulag-käytäntöjä ei ole tarkoitus ottaa käyttöön

Venäjän vankeinhoitolaitos kertoo lähettävänsä vankeja rakentamaan uutta osuutta Baikal–Amur-rautatielle Siperiaan. Uutinen oli tuulahdus Neuvostoliiton työleirimenneisyydestä, jossa gulag-vankeja käytettiin pakkotyövoimana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vankityövoiman käyttöön Venäjän on ajanut koronaepidemian aiheuttama pula vierastyövoimasta. Viranomaisten mukaan vanhoja gulag-käytäntöjä ei kuitenkaan ole tarkoitus ottaa käyttöön. Heidän mukaansa vankityövoiman olosuhteet ovat siedettävät ja he saavat työstään palkkaa.

Jo huhtikuussa Venäjän armeija kertoi osallistuvansa Baikal–Amur-radan uudistamiseen, mutta lisätyövoimaa tarvittiin vielä senkin jälkeen. Nyt rakennettavasta uudesta osuudesta tulee 340 kilometriä pitkä.

Myös 1930-luvulla suunniteltu alkuperäinen, yli 4  000 kilometrin mittainen Baikal–Amur-rautatie on osin vankien rakentama. Rakennustöissä kuoli kymmeniätuhansia vankeja.

Aiemmin Venäjän vankeinhoitolaitos on kertonut harkitsevansa vankityövoiman käyttöä saasteiden siivoamiseen arktiselta alueelta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE