Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Venäjä rajoittaa ulkomaisten sota-alusten kulkua osassa Mustaamerta

LEHTIKUVA / AFP Handout
Venäläiset sota-alukset matkaavat Don-jokea pitkin Kaspianmereltä Mustallemerelle Rostovin kaupungin kohdalla 13. huhtikuuta.

Venäjä rajoittaa ulkomaisten sota-alusten ja valtiollisten alusten kulkua osassa Mustaamerta, kertoi venäläinen uutistoimisto RIA Novosti tänään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Jännitteet Venäjän ja Ukrainan välillä ovat kasvaneet viime viikkojen aikana sen jälkeen, kun taistelut Ukrainan armeijan ja Venäjä-mielisten separatistien välillä ovat kiihtyneet. Venäjä on koonnut joukkoja Ukrainan vastaiselle rajalle sekä Krimin niemimaalle. Tällä viikolla Venäjällä oli myös laivastoharjoitus Mustallamerellä.

Merenkulun rajoitus alkaa ensi viikolla ja kestää puolisen vuotta. Sen aikana kauttakulku Venäjän aluevesien läpi keskeytetään ulkomaisilta sota-aluksilta ja muilta valtiollisilta aluksilta, RIA Novosti kertoi Venäjän puolustusministeriön lausuntoon vedoten.

Rajoitusalueen toinen pää ulottuu lähelle Kertshinsalmea, joka yhdistää Mustanmeren ja Asovanmeren. Salmi on tärkeä väylä Ukrainan viennille.

Ukrainan ulkoministeriö on kritisoinut merenkulun rajoittamista. Ministeriön mukaan kyse on ” Ukrainan suvereenien oikeuksien anastamisesta”. Ulkoministeriö sanoi, että YK:n merioikeusyleissopimuksen mukaan ”Venäjä ei voi estää eikä keskeyttää kauttakuljetusta kansainvälisen salmen läpi Asovanmeren satamiin”.

Kansainvälisellä salmella ministeriö tarkoittaa Kertshinsalmea.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE