Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Venäjä sanoo aloittaneensa joukkojensa vetämisen Kazakstanista

LEHTIKUVA / AFP

Venäjä on aloittanut torstaina joukkojensa vetämisen Kazakstanista, kertoo Venäjän puolustusministeriö. Puolustusministeriön mukaan kaluston pakkaus lentokoneisiin on aloitettu.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kazakstanin presidentti Kasym-Zhomart Tokajev vahvisti jo aiemmin, että venäläisjoukkojen vetäytyminen alkaisi torstaina ja että se kestäisi enintään kymmenen päivää. Tokajevin mukaan joukoilla oli ”hyvin tärkeä rooli” maan vakauttamisessa.

Venäjän johtama IVY-maiden kollektiivinen turvallisuusjärjestö CSTO lähetti Tokajevin pyynnöstä Kazakstaniin yli 2  000 sotilasta, kun maassa alkaneet mielenosoitukset olivat yltyneet levottomuuksiksi.

Levottomuuksissa kuoli ainakin toistasataa ihmistä

Kazakstanin levottomuuksissa kuoli ainakin toistasataa ihmistä ja lähes 10  000 mielenosoittajaa otettiin kiinni.

Levottomuudet alkoivat Mangistaun alueella Länsi-Kazakstanissa nestekaasun paikallisten hintojen noustua vuodenvaihteessa. Protestit kehittyivät laajemmaksi tyytymättömyyden osoitukseksi muun muassa maan presidenttiä vastaan.

Presidentti Tokajev on syyttänyt levottomuuksia vallankaappausyritykseksi ja kuvaillut mielenosoittajia muun muassa terroristeiksi.

Kazakstanin protesteista on ollut vaikea saada kuvaa, sillä kansainvälisten toimittajien työtä maassa rajoitettiin ja protesteista saatiin pääasiassa vain Kazakstanin hallinnon välittämää tietoa. Lisäksi internet oli useita päiviä poikki.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE