Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Venäjän armeijan johdossa on suoritettu henkilövaihdos

LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / STRINGER
Sodan tuhoja Mariupolissa.

Venäjän armeijan logistiikasta vastaava varapuolustusministeri Dmitri Bulgakov on siirretty muihin tehtäviin, kertoo Venäjän puolustusministeriö viestipalvelu Telegramissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puolustusministeriön mukaan Bulgakovin tilalle on valittu kenraalieversti Mihail Mizintsev, joka johti alkuvuodesta Venäjän hyökkäystä Mariupoliin. Hyökkäyksen aikana kaupungissa kuoli ukrainalaisviranomaisten mukaan jopa kymmeniätuhansia siviilejä.

Venäjällä on ollut Ukrainan sodan aikana merkittäviä ongelmia joukkojen huollon suhteen, ja joidenkin asiantuntija-arvioiden mukaan logistiikka on Venäjän armeijan heikko lenkki.

Lisäksi keskiviikkona Venäjällä julistettu liikekannallepano tulee vaatimaan myös runsaasti logistisia resursseja, sillä eri puolilta Venäjää saapuvat sadattuhannet reserviläiset tarvitsevat koulutusta ja varusteita.

VENÄJÄN VIRANOMAISET ovat väitetysti aloittaneet paikallisväestön värväämisen joukkoihinsa Zaporizhzhjassa ja Hersonissa, kertoo brittilehti Guardian.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjän armeijaan värvätään ihmisiä, jotka ”luopuvat Ukrainan kansalaisuudesta ja saavat Venäjän passin”.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kehotti perjantai-illan puheessaan miehitetyillä alueilla asuvia piiloutumaan Venäjän liikekannallepanolta, välttelemään kutsuntakirjeitä ja pyrkimään Ukrainan hallussa oleville alueille.

Lisäksi Zelenskyi pyysi Venäjän armeijaan värvättyjä ukrainalaisia muun muassa sabotoimaan ja estämään venäläisten joukkojen operaatioita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE