Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Venäjän koronatapaukset kasvussa, 17 kuollut – karanteenia rikkova voi saada kovan rangaistuksen

LEHTIKUVA / AFP Vasily Maximov
Väkeä menossa metroon Moskovassa.

Venäjällä on rekisteröity reilut 2 300 varmaa koronavirustapausta, kertoo Tass. Määrä nousi eilisestä noin 500:lla, eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin tähän mennessä vuorokauden aikana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Epidemian todellisen levinneisyyden uskotaan olevan maassa paljon vahvistettuja tapauksia laajempaa.

Venäjällä on toistaiseksi kirjattu 17 koronavirukseen liitettyä kuolemantapausta. Kuolemien määrä kaksinkertaistui eilisestä.

Taudin levitessä myös toimet sitä vastaan kovenevat. Ainakin 40 Venäjän yhteensä 85 alueesta on jo määrännyt tiukkoja rajoituksia ihmisten liikkumiselle ulkona Moskovan esimerkin mukaisesti. Tänään rajoitukset alkoivat muun muassa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Pietarissa sekä Itämeren rannalla muusta Venäjästä erillään olevalla Kaliningradin alueella.

Moskovan tapaan pietarilaiset saavat poistua kodeistaan vain välttämättömille ruoka- ja lääkeostoksille. Ulkoilu esimerkiksi koiran kanssa on rajattu sadan metrin etäisyydelle asuinpaikasta.

Niskottelijoita uhkaa vankeus.

Lisäksi kaikki turistien Pietariin tekemät majoitusvaraukset perutaan kesäkuun alkuun saakka.

Uusista rajoituksista ilmoitettiin myöhään eilen illalla vain muutamaa tuntia ennen niiden tuloa voimaan. Myös Moskovassa varoitusaika oli hyvin lyhyt.

Venäjän parlamentissa hyväksyttiin samaan aikaan pikavauhtia muutoksia rikoslakiin. Niiden mukaan karanteenimääräyksiä rikkova voi joutua jopa seitsemäksi vuodeksi vankeuteen, jos rikkomuksesta aiheutuu vakavia seurauksia.

Parlamentti aikoi niin ikään hyväksyä muutokset kovista rangaistuksista koronaepidemiaa koskevien valeuutisten levittäjille.

Jos väärän tiedon levittäminen johtaa jonkun kuolemaan tai muihin vakaviin seurauksiin, voi syyllinen joutua jopa viideksi vuodeksi vankilaan tai maksamaan kahden miljoonan ruplan (23 000 euron) sakot.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE