Politiikka

Veteraanipoliitikko väittää: ”Talous kasvaisi monen prosentin vuosivauhtia, kansa vaurastuisi”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo keränneensä yli 3 000 kannattajakorttia kansalaispuolueen perustamiseksi. Puoluerekisteriin vaaditaan 5 000 allekirjoitettua kannattajakorttia.

Väyrysen mukaan keräämistä on hidastanut se, että allekirjoituksia ei kansalaisaloitteen tapaan voi kerätä sähköisesti.

Väyrynen aikoo siirtyä europarlamentista eduskuntaan tämän vaalikauden aikana, mutta ei osaa vielä sanoa tarkempaa ajankohtaa paluulleen.

Hän luovutti torstaina euroeroa vaativan kansalaisaloitteensa eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps.). Väyrysen tavoitteena on, että Suomi eroaisi euroalueesta.

Aloite euroerosta keräsi yli 53 000 allekirjoitusta ja eteni näin eduskuntaan. Väyrysen mukaan aloitteelle on eduskunnassa kannatusta, sillä ennen vaaleja Ylen vaalikoneessa yli neljännes nykyisistä kansanedustajista katsoi, että Suomen olisi parempi olla euroalueen ulkopuolella. Väyrynen sanoo, että ei ole yrittänyt vaikuttaa kansanedustajiin.

– En yritä käännyttää ketään, jokainen vastaa omista kannanotoistaan. Enemmistö eduskunnassa on tiukassa, mutta uskon keskustelun eduskunnassa muuttavan mielipiteitä, Väyrynen sanoi.

Hän sanoi luovuttaessaan aloitteen, että eurosta eroamalla Suomen kilpailukyky palautuisi nopeasti.

– Talous kasvaisi monen prosentin vuosivauhtia, kansa vaurastuisi, työllisyys parantuisi ja leikkauksista voisi luopua, Väyrynen sanoi.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi myöhemmin eduskunnassa, että hallitus puolustaa vakaata euroa ja euroaluetta.

– Suomen kilpailukyvyn ongelmat ovat rakenteellisia, eivät suoraan valuutasta johtuvia. Euro on yksi vakaimmista valuutoista, ja Suomen on hyvä olla osa euroa, Stubb arvioi.
Stubbin mukaan euroalueesta irtautuminen johtaisi ainakin lyhyellä aikavälillä epävarmuuteen. Hänen mukaansa oman valuutan rakentaminen kestäisi liian kauan.

Mikko Isotalo

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat