Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Viesti Orpolle: “Lyhytnäköistä hölmöläisten hommaa” – SDP:n Hiltunen vaatii koulutuslupauksen pitämistä

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Pia Hiltunen (sd.) vaatii Petteri Orpoa (kok.) pitämään kiinni suomalaisille antamistaan vaalilupauksista, ja estämään uhkaavat koulutusleikkaukset.

Demokraatti

Demokraatti

Ennen vaaleja kokoomus lupasi, että koulutus on sen ”erityissuojeluksessa”. Hiltusen mukaan nyt julki tulleet tiedot ennustavat kuitenkin koulutusleikkauksia.

Hän muistuttaa, että koulutus edistää työllistymistä. Suomen työllisyysasteen nostaminen 80 prosenttiin vaatii esimerkiksi sen, että suomalaisilla on mahdollista päivittää osaamistaan.

– Vapaan sivistystyön rooli on tässä työssä aivan keskeinen. Leikkaamalla koulutuksesta kokoomus heikentäisi ihmisten mahdollisuutta päivittää osaamistaan ja työllistyä. Koulutuksesta leikkaaminen olisi lyhytnäköistä hölmöläisten hommaa, Hiltunen toteaa tiedotteessa.

“Erityissuojeluksesta” ei Hiltusen mielestä kerro julkisuuteen tullut tieto, jonka mukaan vapaan sivistystyön rahoitusta uhkaavat leikkaukset. Vapaalla sivistystyöllä tarkoitetaan muun muassa kesäyliopistoja, kansalaisopistoja, liikunnan koulutuskeskuksia sekä opintokeskuksia. Osa vapaan sivistystyön oppilaitoksista järjestää lisäksi perusopetusta, lukiokoulutusta, ammatillista koulutusta ja taiteen perusopetusta.

TYÖLLISYYSNÄKÖKULMAN lisäksi Hiltunen muistuttaa, että vapaan sivistystyön tarkoituksena on elinikäisen oppimisen mahdollistaminen sekä sivistyksen, tasa-arvon ja yhteisöllisyyden lisääminen.

– Puhumme paljon jatkuvan oppimisen merkityksestä työelämässä muun muassa työssäjaksamisen ja oman osaamisen kehittämisen osalta. Myös harrastuksilla on merkittäviä positiivista vaikutuksia hyvinvoinnin lisäämiseen ja palautumiseen. Vapaan sivistystyön merkitys edellä mainittuihin on valtava.

Hiltunen on huolestunut siitä, että hallitusneuvotteluissa esiin nousseet vähimmillään 20 miljoonan ja enimmillään 70 miljoonan euron leikkaukset kohdentuisivat nyt. Kokoomus vastasi hallitustunnusteluissa, että suomalaisten osaamis- ja koulutustason nostaminen edellyttää laajasti toimenpiteitä kaikilla koulutusasteilla.

– Kokoomuksen on nyt pidettävä kiinni vaalilupauksistaan ja estettävä kaikki aikeet koulutusleikkauksiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE