Vihdoin – Patrik Laine iski maalin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Mike Ehrmann
Patrik Laine pääsi maalin makuun viime yön pelissä.

Jääkiekon NHL:ssä Patrik Laine sai maalihanansa auki kahdeksan pisteettömän ottelun jälkeen. Edellisestä maalista ehti kulua 14 peliä ja kuukauden verran aikaa. Laine iski Columbus Blue Jacketsin kolmannen osuman pelin viimeisellä minuutilla.

DEMOKRAATTI/STT

Columbuksen kolmesta osumasta huolimatta voiton vei vieraisilla ollut Chicago Blackhawks, jolle suomalaismaalivahti Kevin Lankinen torjui 4–3-lukemat. Lankinen torjui kiekon 23 kertaa.

Columbuksen maalia vartioi Elvis Merzlikins, joka torjui 24 kertaa.

Sinitakit aloittivat ottelun vahvasti ja olivat reilun kolmen minuutin pelin jälkeen kahden maalin etumatkalla. Chicago kuitenkin pääsi tasoittamaan jo ensimmäisessä erässä ja karkasi toisessa kahden maalin johtoon. Kolmannen erän ainoaksi maaliksi jäi Laineen hartaasti odotettu onnistuminen.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella oli pelin jälkeisessä haastattelussa vaisulla tuulella.

– Mielestäni emme pelanneet tarpeeksi kovaa pelin keskivaiheilla. Kolmannessa erässä pärjäsimme paremmin, hän sanoi joukkueen Twitter-tilillä julkaistussa kommentissa.

Aho kasvatti maalisaldoaan

Carolina Hurricanesin ja Detroit Red Wingsin kohtaaminen venyi 4–4-tilanteesta voittolaukauskilpailuun. Sen päätti Detroitille 5–4-lukemiin Adam Erne, joka oli tehnyt myös joukkueensa neljännen maalin.

Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho teki kauden 17:nnen maalinsa tasoittaessaan kolmannessa erässä pelin lukemiin 4–4.

Detroitin Valtteri Filppula puolestaan oli vastuussa joukkueensa 3–3-tasoituksesta kolmannessa erässä. Filppulan kauden maalisaldo on nyt neljä.

Muutenkin pelistä löytyi symmetriaa: molemmat joukkueet tekivät ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja yhdet molemmissa seuraavissa.

Toronton Matthewsille hattutemppu

Tampa Bay Lightning otti 3–0-voiton Nashville Predatorsista tekemällä yhden maalin jokaisessa erässä, viimeisen tyhjään verkkoon. Nashvillen maalilla Pekka Rinne torjui 31 kertaa.

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews iski hattutempun, kun hänen joukkueensa voitti Kanadan lohkossa runsasmaalisessa ottelussa Ottawa Senatorsin 6–5.

Hattutemppu oli Matthewsille NHL-uran kolmas. Hän kuittasi lisäksi syöttöpisteen. Joukkuetoveri Mitchell Marner ylsi niin ikään neljään tehopisteeseen yhdellä maalilla ja kolmella syötöllä.

Kanadan lohkon pudotuspelipaikasta taisteleva Calgary Flames murjoi Edmonton Oilersin maalein 5–0. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki nappasi syöttöpisteen viimeiseen maaliin.

Poikien maailmanmestaruusjoukkuetoveri Jesse Puljujärvi luisteli Oilersin hyökkäyksessä reilut 13 minuuttia ja jäi pisteittä. Hänen plus-miinuslukemansa oli karu –3.