Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vihreät esittää 50 euron korotusta perusturvaan – Ohisalo paikkaili puheitaan 1 500 euron kuukausipalkasta

Vihreät lähtee eduskuntavaaleihin teemoinaan köyhyyden poistaminen, koulutus ja ympäristönsuojelu. Puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoi lauantaina puoluevaltuustossa puolueen ajavan 50 euron korotusta perusturvaan, joka tulisi maksamaan noin 100 miljoonaa euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Koulutusta tulisi kehittää kasvattamalla peruskoulun tuntimäärää.

-  Peruskoulussa on vähemmän oppitunteja Suomessa kuin monissa muissa maissa. Lisäämällä tuntien määrää luotaisiin enemmän aikaa oppimiselle.

Ympäristönsuojelun alalla vihreät haluaa, että kaikki valtion omistamat vanhat ja luonnontilaiset metsät tulisi suojella.

-  Siinä ei käytäisi yksityisten maanomistajien kukkarolla, ja se voitaisiin päättää vaikka huomenna, jos tahtoa olisi, Ohisalo sanoi.

Lisäksi Suomessa pitäisi ennallistaa noin miljoona hehtaaria pieleen ojitettua suota.

Yritin tuoda esille soininvaaralaista ajatusta siitä, että kaikkien työkyky ei ole aina täydellinen

-  Tästä miljoonasta hehtaarista valtaosa palautuu ennalleen, kun se vain jätetään rauhaan. Vain noin 200  000 hehtaaria vaatisi lisätoimia palautuakseen, Ohisalo sanoi.

OHISALO PALASI puheensa yhteydessä perjantaina järjestettyyn SAK:n vaalitenttiin, jossa hän esitti, että kokopäiväisestä työstä tulisi saada ainakin 1 500 euron kuukausipalkkaa, sillä oletuksella että sitä täydennetään perustulolla.

Puhetekstinsä jatkoksi liitetyssä kirjallisessa kysymys- ja vastausosiossa Ohisalo totesi, että vastaus oli virhe.

-  Lapsen vuoksi huonosti nukutun yön jälkeen vastasin epähuomiossa ohi kysymyksen. Tämä oli ihan karkea ajatusvirhe osaltani. Eihän 1  500 euroa ole millään tavalla reilu palkka, ei etenkään silloin, jos ihminen tekisi täyspäiväistä työtä, Ohisalo selvitti tekstissä.
Ohisalon mukaan pitäisi löytää keinoja, joilla voi tehdä töitä myös vaikkapa kahtena tai kolmena päivänä viikossa.

-  Tähän siis 1  500 euroakin viittasi. Yritin tuoda esille soininvaaralaista ajatusta siitä, että kaikkien työkyky ei ole aina täydellinen. Perustulo voisi silloin täydentää toimeentuloa, jotta entistä useampi voisi päästä kiinni työn syrjään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE