Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Vihreät päättää iltapäivällä ministeritehtävien jaosta – Haavisto säilyttämässä mediatietojen mukaan salkkunsa

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Vihreät päättää tänään ministeritehtävien jaosta sisäministeri Maria Ohisalon loppusyksyllä alkavan vanhempainvapaan aikana. Päätöksen sijaisjärjestelyistä tekevät vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä, jotka ovat koolla Helsingissä iltapäivällä puoli viidestä lähtien.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ohisalolta vapautuvaan puolueen puheenjohtajan tehtävään nouseva varapuheenjohtaja Iiris Suomela on ilmoittanut olevansa käytettävissä ministeriksi. Suomelan mukaan puolueessa kuitenkin vallitsee näkemys, että Ohisalon puheenjohtaja- ja ministerisijaisuus jaetaan kahden henkilön kesken.

Sisäministerin paikasta on ilmoittanut olevansa kiinnostunut ainakin Atte Harjanne, jota pidettiin myös vahvana ehdokkaana puoluejohtajan tehtävään.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Ohisalo olisi esittämässä puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Emma Karia uudeksi ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Yle kertoo lisäksi, että Ohisalo olisi esittämässä sisäministeriksi joko nykyistä ympäristöministeriä Krista Mikkosta tai Harjannetta. Ulkoministeri Pekka Haavisto säilyttää mediatietojen mukaan ulkoministerin salkkunsa.

Ylen tietojen mukaan Mikkonen ei olisi halukas sisäministeriksi, mutta häntä yritetään suostutella tehtävään. Ministeriryhmä Haavisto-Harjanne-Kari olisi täysin helsinkiläinen eikä sen siksi uskota saavuttavan menestystä puoluevaltuuskunnassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE