Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Vihreät uudistaisi kehysmenettelyn – ”Kyllä ehdottomasti”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Vihreiden varapuheenjohtaja Iiris Suomela.

Vihreiden puoluejohdossa kannatetaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) väläyttämää ajatusta kehysmenettelyn uudistamisesta. Marin viittasi avauksessaan ilmastovelkaan ja mahdollisuuteen irrottaa ilmastoon liittyvät investoinnit budjettikehyksistä, jolloin investointeja voitaisiin tehdä velkaantumista pelkäämättä.

Simo Alastalo

Demokraatti

Vihreiden pian vanhempainvapaalle jäävä puheenjohtaja Maria Ohisalo kannattaa ajatusta Twitterissä.

Ohisalon mukaan on selvää, ettei EU:ssa voida palata ”vanhoihin toimimattomiin velkasääntöihin”.

”Käsillä on myös valtava vihreiden investointien tarve, kun taloutta sovitetaan ilmaston ja ympäristön kantokykyyn ja yhteiskuntia jälleen rakennetaan kesävämmiksi. Tilaisuutta ei kannata ohittaa”, Ohisalo kirjoittaa.

Myös varapuheenjohtaja Iiris Suomela, joka sijaistaa Ohisaloa puheenjohtajana marraskuun lopulta alkaen, on vahvasti samoilla linjoilla ympäristöinvestointien ja kehysmenettelun suhteen.

– Kyllä ehdottomasti, nostin puoluevaltuuskunnan linjapuheessani esille tiukkaa linjaa vetäneen (Kansainvälisen valuuttarahaston entisen pääekonomistin) Oliver Blanchardin, joka näkee velkakestävyyden nyt niin, että taloudella tulee olla edellytyksiä selvitä tulevista haasteista. Silloin pitää pystyä erottamaan syömävelka ja kannattavat investoinnit. Ilmastoinvestoinnit ovat kannattavia tulevaisuuden kestävyyden kannalta, Suomela sanoo Demokraatille.

Myös entinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on kommentoinut Marinin avausta. Lue Vanhasen näkemykset tästä linkistä.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE