Politiikka

Vihreiden kansanedustaja äimän käkenä Soinin överikuluista: ”Ulkoministeri töräyttää 70 000 eurolla mielistelemään Turkin nykymenoa”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Iltalehti uutisoi tänään ulkoministeri Timo Soinin (sin.) matkakuluista ministerikaudellaan.

Matkat ovat Iltalehden mukaan tulleet tähän mennessä maksamaan lähes 805 000 euroa, joka pitää sisällään muun muassa lentoliput, osan hotellimajoituksista, matkatoimistomaksut ja Soinin henkilökohtaiset verottomat päivärahat.

Iltalehti nosti esille esimerkin yhdestä matkasta:

Kun Soini kävi tammikuussa 2017 Ankarassa kertomassa Turkin ulkoministeriön suurlähettiläspäivillä, että Suomella ja Turkilla on ”samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot”, yksityisen tilauslentoyhtiön liikelentokoneella tehty matka maksoi 70 623 euroa.

Lausunto löytyy Soinin puheesta ”Kohti vuotta 2023: Kansallisia arvoja ja globaaleja tavoitteita”, jonka voi lukea täältä.

Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kommentoi ministerin menoja Twitter-tilillään. Hän sanoo, että ulkoministerin kuuluukin matkustaa, mutta silti  edellä mainittu poiminta huvitti häntä.

”Käytän taksikorttia viikottain, mutta mietin joka kerran erikseen ja monesti jätän käyttämättä jos ehdin esim kävellä tai bussit kulkevat. Sitten ulkoministeri töräyttää 70 000 eurolla mielistelemään Turkin nykymenoa. Niistä rukousaamiaisista en edes aloita..”

Ministerit voivat valita, kuinka matkustavat. Iltalehden mukaan Soini on ainoa ministeri, joka lentää kaikki matkansa bisnesluokassa. Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo kertoi vuonna 2015, että Soini lentää bisnesluokassa, koska niin ovat tehneet kuulemma aiemmatkin ulkoministerit.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat