Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen arvostelee Vihreän Langan rahoituksen lakkauttamista – ”Päätöksenteossa oikaistu liian paljon”

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Vihreiden puoluevaltuuskuntaan kuuluva Timo Huhtamäki arvostelee puoluehallituksen päätöstä lopettaa Vihreän Langan rahoitus. Päätös tulee puoluehallituksen arvion mukaan todennäköisesti johtamaan puoluelehden lakkauttamiseen.

Simo Alastalo

– Kyllä tästä näkee ilman otsalamppuakin, että erittäin laadukas media lähti nopealla päätöksellä alta. Vihreällä Langalla on ollut valtava merkitys vihreille ja vihreän sanoman sanoittamiselle, Huhtamäki sanoo.

Lehden rahoituksen lakkauttaminen tuli Huhtamäelle puun takaa.

– En ole koskaan kuullut puoluevaltuuskunnan jäsenenä, että kukaan olisi ennen tätä sanonut, että vaihtoehtona olisi lehden lopettaminen kokonaan. En tiedä onko minulta mennyt jotakin ohi, kun en ole tätä ymmärtänyt.

Huhtamäen mukaan esillä on ollut muita vaihtoehtoja kuten siirtyminen pelkkään digitaalisen julkaisemiseen. Nyt tehty päätös on hänen mukaansa hätäinen.

– Vihreällä Langalla on mediana merkittävä heritage. Ruorissa on ollut erittäin laadukkaita journalisteja. Varsinkin nykyisen päätoimittajan aikana lehti on tarjonnut inspiraatiota nuoremmille ihmisille, jotka ovat olleet kiinnostuneita ekologisemman maailman rakentamisesta. Lehti on tuonut myös tervettä kritiikkiä puolueen toimintaan.

Huhtamäki korostaa ymmärtävänsä, että myös vaikeita päätöksiä pitää tehdä, mutta hän olisi toivonut asiasta puolueen sisällä laajempaa keskustelua.

– Mielestäni tämä on asia, joka olisi pitänyt tuoda puoluevaltuuskunnan päätettäväksi. Vaikka yhteistyösopimuksen lakkauttaminen onkin puoluehallituksen toimivallassa, päätöksenteossa on oikaistu liian paljon. Kysymys on niin isosta asiasta, että strategisia vaihtoehtoja olisi ollut hyvä kartoittaa. Niitä on ihan varmasti olemassa.

– Yrityspäättäjänä, jos vähän avaudun, niin näen, että sen olisi voinut joku potentiaalisesti vaikka ostaa, se on arvokas brändi, tori.fi -palvelun markkinapaikkajohtajana työskentelevä Huhtamäki sanoo.

Jäsenistön kanssa käymänsä keskustelun perusteella Huhtamäki arvioi kritiikin olevan vihreissä rahoituspäätöksen suhteen kovaa.

– Edustan sosiaaliliberaalia siipeä, ihmisiä, jotka ovat olleet pitkään puolueessa mukana. Vihreä Lanka on tasapainottanut ja katalysoinut vihreiden politiikkaa. Nyt se päättyy eikä korvaava tekijää ole.

Palataanko tähän päätökseen vielä, voidaanko se perua?

– Aina voi päättää toisin, jopa huomenna. Näin yrityksetkin tekevät. Ei meillä ole sellaisia sääntöjä, ettei niin voitaisi tehdä.

Palataanko tähän päätökseen vielä?

– Jos pitäisi arvata, uskon, että sellainen prosessi käynnistyy. En pysty ottamaan sitä puoluevaltuuskunnan jäsenenä esille. Ihmettelen, jos se ei menisi jollekin foorumille uudestaan.

HS kirjoitti, että vihreiden kolme varapuheenjohtajaa työskentelee viestintätoimistoissa, uskotko tällä olleen vaikutusta päätökseen?

– Täytyy myöntää, että se näyttää erikoiselta mutta se tuskin on ollut harkittu strategia, että varapuheenjohtajat ovat viestintätoimistoista. En osaa kommentoida onko sillä ollut vaikutusta lehden lakkauttamiseen. Fakta on, että he kaikki istuvat puoluehallituksessa.

Puoluetuki nousee vuoden alusta, sen lisäksi lehden pyörittämisen kustannukset säästyvät, mihin lisärahat käytetään?

– Se on asia, mitä pitää puoluehallitukselta kysyä. Itse näen sen puolueen ydintehtävän näkökulmasta. Lehden asia on sanoittaa puolueen toiminnan ideaa suurelle yleisölle. Tästä on erilaisia näkemyksiä puoluehallituksen perusteissa lehden osalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE