Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Vihreiden riita syvenee – puheenjohtajasuosikki piikittelee Osmo Soininvaaraa: “Kuten Ode on kommentoinut, olen pilannut mahdollisuuteni”

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kommentoi kieltäytymistään puolueen puheenjohtajuustaistosta nyt myös Facebookissa. Jo aiemmin aampäivällä hän kommentoi asiaa lyhyesti Demokraatille.

Päivityksensä alkuun hän kertaa haastattelua Helsingin Sanomien toimittajan Marko Junkkarin kanssa. Hän kertoo todenneensa Junkkarille, ettei usko mahdollisuuksiinsa tulla valituksi.

– Kun Junkkari ihmetteli, mihin tulkintani perustuu, vastasin että suurin syy on se, että istuva puheenjohtaja tukee voimakkaasti yhtä ehdokasta. “Se on kyllä pantu merkille”, Junkkari naureskeli, Alanko-Kahiluoto päivittää.

– En ole saanut kesken aamiaismuroja ideaa, että teenpä nyt poliittisen avauksen, kun kaikki ovat joululomalla. Junkkari soitti minulle ja halusin kertoa päätöksestäni heti ja myös hyvissä ajoin, hän toteaa niin ikään.

“Terävä ja tosi havainto.”

Vihreiden ex-puolusihteeri Panu Laturi syytti Alanko-Kahiluotoa blogissaan “omiin muroihin pissimisestä”. Laturin mukaan Outi Alanko-Kahiluoto olisi ollut lähes varma valinta vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Alanko-Kahiluoto viittaa myös vihreiden entisen puheenjohtajan Osmo Soininvaaran kommenttointiin.

Lisää aiheesta

– Kuten Ode on kommentoinut, olen pilannut mahdollisuuteni tulla valituksi puoluekokouksessa ilmoittamalla, että en ole ehdolla puoluekokouksessa. Terävä ja tosi havainto, Alanko-Kahiluoto piikittelee.

Osmo Soininvaara arvioi eilen Demokraatille Alanko-Kahiluodon pilannnen mahdollisuutensa vihreiden puheenjohtajaksi.

– Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat laittaneet ystävällisiä viestejä ja olen pahoillani etten ole vielä jaksanut vastata niihin kaikkiin, Alanko-Kahiluoto sanoo.

– Vaikka vastaus oli yllättävänkin helppo, kun Junkkari sattui joulunpyhinä soittamaan, itse vastauksen kypsyttäminen on vienyt aikaa. Se on myös ollut hirvittävän vaikeaa, kuten useimmat kollegani hyvin tietävät. Vastaukseni ja perusteluni tuskin tuli yllätyksenä, sillä olen vastannut viime keväästä lähtien samoin kaikille, jotka ovat pyytäneet minua asettumaan ehdolle.

– Päätöstäni on sekä hankaloittanut että helpottanut se, että istuva puheenjohtaja jo viime keväänä ilmoitti Ylen haastattelussa seuraajansa tulevan ensimmäisen kauden kansanedustajien joukosta.

– Toivon vihreille monia hyviä ehdokkaita ja monipuolista ja avointa keskustelua puolueen suunnasta ja tehtävästä – sitten kun katsotte, että tämän keskustelun aika on tullut, Alanko-Kahiluoto päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE