Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Viljanen ottaa kantaa alaikäisten rikollisuuteen: ”Haasteet ovat heijastumaa ongelmista osallisuudessa ja kotoutumisessa”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen.

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen ottaa Twitterissä kantaa keskusteluun alaikäisten rikollisuudesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Alaikäisten rikollisuus on kasvussa, mutta keskusrikospoliisin selvityksen mukaan alaikäisten väkivaltarikollisuuden kasvu ei selity nimenomaan ulkomaalaistaustaisten nuorten rikollisuuden kasvulla.

Viljanen sanoo, että lasten, nuorten ja aikuisten maahanmuuttajien ja toisen sukupolven rikollisuutena ilmenevät haasteet ovat heijastumaa ongelmista osallisuudessa ja kotoutumisessa, oman paikan löytymisessä hyväksyttynä osana yhteiskuntaa.

– Hallitus on tehnyt lukuisia toimia koko hallituskauden ajan alaikäisten rikollisuuden ehkäisemiseksi – niin ulkomaalaistaustaisten kuin suomalaisten nuorien osalta. Toimet ml. esim. kotouttamista edistävät keinot, Sylvia-hankkeen, Lähiö-ohjelman, Maahanmuuttaneiden lasten ja nuorten hyvinvointia, oppimista ja turvallisuutta vahvistavat toimet, lastensuojelun toimintaa vahvistavat toimenpiteet ja Ankkuritoiminnan, Viljanen kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE