Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin” – tärkeä liikennettä linjaava suunnitelma lähti lausunnoille

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt ensimmäisen, 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asian etenemisestä. Hän on liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja sekä suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja.

Kymäläinen huomauttaa, että suunnitelman laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019.

Hänen mukaansa suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti.

– Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa tiedotteessa.

Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Siinä esitetään toimenpiteitä muun muassa korjausvelan taittamiseksi sekä kestävien liikennemuotojen kehittämiseksi.

Suunnitelmaluonnoksessa tunnistetaan kunkin alueen erityispiirteet ja niiden kannalta tärkeimmät kehittämiskohteet tulevina vuosina.

– Tavoitteenamme on ennen kaikkea, että parannamme suunnitelman avulla saavutettavuutta, tehokkuutta ja kestävyyttä koko maan laajuisesti.

Kaakkoissuomalaisena kansanedustajana Kymäläinen pitää myös tärkeänä, että suunnitelmaan on kirjattu muun muassa Itärata-hanke sekä Karjalan ja Savon ratojen perusparannus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE