Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

WHO suosittelee nyt kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO päivitti perjantaina ohjeensa kasvomaskin käytöstä. WHO:n mukaan maskia kannattaisi käyttää, jos koronavirustilanne on paha ja liikutaan ympäristössä, jossa sosiaalisen etäisyyden pitäminenon  vaikeaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi julkinen liikenne, kaupat ja muut suljetut ja ruuhkaiset tilat, evästi WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus.

WHO:n uuden suosituksen mukaan kangasmaskit tulisi valmistaa niin, että niissä on vähintään kolme kerrosta eri materiaaleja.

Tedros muistutti kuitenkin, että pelkät maskit eivät riitä, kun uuden koronaviruksen leviämistä pyritään suitsimaan. Etäisyyden pitämistä ja hyvää käsihygieniaa ei korvaa mikään.

– Maskit yksistään eivät suojaa covid-19-taudilta. Löytäkää, eristäkää, testatkaa ja hoitakaa jokainen tapaus, ja jäljittäkää ja pankaa karanteeniin jokainen kontakti. Sen tiedämme toimivan. Se on jokaisen maan paras puolustus covid-19-tautia vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE