Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvallat: Gazan väliaikainen satamarakennelma käyttöön jo lähipäivinä

AFP / LEHTIKUVA

Yhdysvaltain asevoimien väliaikainen satamarakennelma Gazan edustalla voidaan saada maan puolustusministeriön mukaan käyttöön lähipäivinä. Ministeriön tiedottaja, kenraalimajuri Pat Ryder ei kuitenkaan täsmentänyt tarkkaa päivämäärää tälle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Väliaikaisen satamarakennelman avulla on tarkoitus kuljettaa Kyprokselta saapuvaa apua Gazaan. Avustustoimitukset kuljetettaisiin maihin laiturilta, jonka ankkuroiminen Gazan rannikolle on kuitenkin viivästynyt rajun merenkäynnin vuoksi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti väliaikaissataman rakentamisaikeista maaliskuussa, jolloin Israel esti paikoin avun pääsemisen Gazaan maata pitkin.

Yhdysvaltalaisjoukkoja ei tulla Ryderin mukaan käyttämään laiturin asentamisessa. Sen sijaan sen tekevät israelilaissotilaat ja Yhdysvaltain laivaston alukset puolestaan huolehtivat hänen mukaansa rakennelmien ja niillä työskentelevien ihmisten turvallisuudesta.

YHDYSVALTAIN kehitysyhteistyöviraston mukaan YK:n alainen Maailman ruokaohjelma (WFP) vastaisi muiden toimijoiden kanssa loppumetreillä avun toimittamisesta laiturilta Gazaan, kertoi muun muassa uutissivusto Hill viime kuussa.

Laituriprojektia on arvosteltu muun muassa sen kapasiteetin pienuudesta verrattuna maateitse kuljettavaan apuun. Brittilehti Guardianin mukaan avustusjärjestöjen huolena on myös se, että apu kulkisi Israelin tarkastuspisteen läpi. Tämän pelätään aiheuttavan pullonkaulan humanitaariselle avulle, jota tarvitaan ennen kaikkea Gazan pohjoisosassa.

WFP:n johtaja Cindy McCain sanoi aiemmin tässä kuussa uutiskanava NBC:lle, että kaistan pohjoisosassa vallitsee jo nälänhätä ja se on leviämässä etelää kohti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE