Ulkomaat

Yhdysvallat ulos taas yhdestä sopimuksesta – ”Me päätämme kenellä on lupa tulla maahamme”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvallat on vetäytynyt pois YK:ssa tekeillä olevasta kansainvälisestä siirtolaissopimuksesta ja sanoutunut irti viimevuotisesta New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistuksesta.

Yhdysvaltojen mukaan sopimus ja julistus eivät sovi yhteen presidentti Donald Trumpin maahanmuuttopolitiikan kanssa. Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley (kuvassa) sanoo, että Yhdysvallat aikoo vastedeskin tukea pakolaisia ja muita maahanmuuttajia, mutta ei aio luovuttaa päätösvaltaa maahanmuuttopolitiikasta ulkopuolisille.

– Me päätämme, mikä on paras tapa valvoa rajojamme ja kenellä on lupa tulla maahamme. New Yorkin julistuksen kansainvälinen lähestymistapa ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva Yhdysvaltojen itsemääräämisoikeuden kanssa, Haley sanoo.

Siirtolaissopimuksen on määrä astua voimaan ensi vuonna.

Presidentti Trump lupasi vaalikampanjassaan asettaa Yhdysvallat etusijalle. Virkaan astuttuaan hän on vetänyt Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta ja useista muista kansainvälisistä sitoumuksista, joita hänen edeltäjänsä Barack Obama oli mukana laatimassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat