Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain senaatti äänesti Ukraina-apupaketin puolesta

LEHTIKUVA / Getty images via AFP / ROBERTO SCHMIDT
Mielenosoittajia Yhdysvaltain kongressitalon edustalla 11. helmikuuta.

Yhdysvaltain senaatti äänesti sunnuntaina selvin luvuin valtavan ulkomaanapupaketin hyväksymisen puolesta. Paketista kymmeniä miljardeja dollareja menisi Ukrainalle. Vielä on kuitenkin epäselvää, eteneekö paketti edes republikaanien hallitseman edustajainhuoneen käsittelyyn.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kaikkiaan 95 miljardin dollarin (noin 88 miljardia euroa) paketista jopa 60 miljardia dollaria (noin 55,6 miljardia euroa) menisi Ukrainalle. Loput jaettaisiin Israelille ja Taiwanille.

Senaatti äänestää paketin hyväksymisestä lopullisesti viikon puolivälissä, jolloin sen hyväksyminen vaatii yksinkertaisen enemmistön. Se järjestynee helposti, sillä nyt äänet jakaantuivat 67-27.

Todennäköisesti paketti ei kuitenkaan etene laiksi asti, sillä republikaanienemmistöinen edustajainhuone tuskin hyväksyy sitä. Edustajainhuoneen republikaaneja edustava puhemies Mike Johnson ei ole kertonut, aikooko hän edes päästää pakettia edustajainhuoneen äänestykseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE