Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Yle: Antti Kaikkosen johtama puolustusministeriö aloittaa alueellistamisselvityksen, joka koskee koko puolustushallintoa

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) johtama puolustusministeriö aloittaa alueellistamisselvityksen, joka koskee koko puolustushallintoa, kertoo Yle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kaikkosen mukaan tarkoitus on selvittää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea.

– Laitetaan selvitys liikkeelle monipaikkaisuuden ja paikkariippumattoman työn mahdollisuuksista puolustushallinnossa. Tarkastellaan sitä, että voidaanko puolustushallinnon tehtäviä vielä nykyistäkin joustavammin suorittaa eri puolilta Suomea, Kaikkonen sanoi sunnuntaina Ylen mukaan.

Selvityksessä tarkastellaan siis muun muassa sitä, missä määrin esimerkiksi eri virastojen tai laitosten työtehtäviä voisi tehdä useammasta paikasta ilman, että itse organisaatioita tarvitsee siirtää.

Samalla selvitetään, voisiko puolustushallinnon useita, ympäri Suomea ripoteltuja toimipisteitä hyödyntää henkilöstön työtiloina nykyistä laajemmin.

– Parhaimmillaan tämä voi hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa, jos löydetään hyviä ja järkeviä ratkaisuja. Tietoturvallisuus täytyy tietysti ottaa näissä ratkaisuissa huomioon, Kaikkonen sanoi.

Puolustushallintoon kuuluvat Puolustusvoimat, puolustushallinnon rakennuslaitos ja puolustusministeriö. Selvitys koskee noin 13 000:ta puolustushallinnon työpaikkaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE