Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Yle: Näin Stubb nousi kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kokoomus tilasi viime kesänä ennen presidenttiehdokkaansa valintaa kyselyn eri ehdokaskandidaattiensa menestymismahdollisuuksista tulevissa vaaleissa, kertoo Yle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ylen mukaan kysely teetettiin kokoomuksen puheenjohtajan, pääministeri Petteri Orpon aloitteesta. Kysely tilattiin Taloustutkimukselta, ja sen tarkoituksena oli selvittää, kuka mahdollisista ehdokkaista pärjäisi parhaiten vaaleissa, etenkin ratkaisevalla toisella kierroksella.

Kyselyssä oli mukana viisi kokoomuksen potentiaalista ehdokasta: Alexander Stubb, Antti Häkkänen, Elina Valtonen, Risto E.J. Penttilä ja Petri Sarvamaa.

Ylen mukaan Stubb oli kyselyn yleisessä osassa suosituin, mutta ero Häkkäseen tai Valtoseen ei ollut kovin suuri.

Sen sijaan vastaukset siihen, kuinka mielellään ihmiset voisivat ketäkin äänestää sekä vaalien toista kierrosta matkiva kyselyn osa osoittivat selvemmin, että Stubbilla olisi kokoomusnimistä parhaat mahdollisuudet menestyä vaaleissa.

Stubbin, Häkkäsen ja Valtosen kannatusta testattiin erikseen Mika Aaltolaa (valitsijayhdistys), Pekka Haavistoa (valitsijayhdistys + vihr.), Jussi Halla-ahoa (ps.) ja Olli Rehniä (valitsijayhdistys + kesk.) vastaan. Stubb pärjäsi näistä kolmesta kokoomuslaisesta parhaiten, vaikka hävisikin kaksintaistelut muita paitsi Halla-ahoa vastaan.

Ylen mukaan kyselyä esiteltiin elokuun puolivälissä kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa, jossa käsiteltiin puolueen presidenttiehdokasvalintaa. Kokouksen jälkeen Orpo ilmoitti, että puoluehallitus oli hyväksynyt hänen esityksensä, ja kokoomus pyytää presidenttiehdokkaaksi Alexander Stubbia. Pari päivää myöhemmin Stubb ilmoitti suostuvansa ehdokkaaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE