Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Työmarkkinat

Yle: Tehy hakee miesvaltaisia aloja suurempaa korotusta – ”Hoitajien palkoista ei sovita Etelärannassa”

Leena Louhivaara

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tyrmää täysin EK:n puheet teollisuuden luomasta palkkakatosta. Ylen haastattelema Rytkönen sanoo, että hoitajien palkoista ei ole aiemminkaan sovittu Etelärannassa, eikä sovita tälläkään kierroksella.

Demokraatti.fi

– Kysyisin heiltä missä tällaisesta asiasta on sovittu? Nyt ollaan käymässä liittokierrosta, ja liittokierroksella tarkastellaan alakohtaisesti jokaisen alan tarpeita, Rytkönen toteaa.

Edellisissä palkkaneuvotteluissa kaksi vuotta sitten Tehy kertoi haluavansa 1,8 prosenttiyksikköä suuremman palkankorotuksen kuin miesvaltaisten alojen korotus. Rytkönen ei ole kertonut, millaisia palkankorotuksia Tehy nyt hakee.

Myös Kuntatyönantajien toimitusjohtaja Markku Jalonen sanoo samassa Ylen jutussa, että kunta-ala katsoo tilannetta omista lähtökohdistaan. Hän ei ota kantaa siihen, pitäisikö teollisuuden tason olla palkkakatto kunta-alalla.

Jalonen pitää teknologiateollisuuden tasoa varsin kalliina tässä tilanteessa. Teknologiateollisuuden ylemmille toimihenkilöille tehdyssä sopimuksessa palkat nousevat 1,8 prosenttia ja pari päivää tämän jälkeen tehdyssä Teollisuusliiton sopimuksessa palkat nousevat kaksi prosenttia.

Olemme valinneet päättäjät jakamaan yhteisiä rahoja, joten nyt päätöksiä tarvitaan.

Rytkönen haluaa, että ”vastuun pallottelu” työnantajien ja poliitikkojen välillä loppuu. Kyse on rahasta.

– Poliitikot päättävät loppuviimeksi julkisten varojen jaosta, ja työnantaja kantaa luonnolllisesti kaiken muun vastuun, Rytkönen sanoo Ylelle.

– Olemme valinneet päättäjät jakamaan yhteisiä rahoja, joten nyt päätöksiä tarvitaan. He ovat mandaatin kansalta saaneet, ja nyt he voivat heidän duuniaan alkaa tekemään, eli päätöksiä mihin yhteisiä varoja ohjataan ja mihin ei.

Rytkönen vaatii, että palkkauksen lisäksi pitäisi parantaa myös hoitajien työoloja, kuten työaikamääräyksiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE