Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Ylen gallup: Kokoomus jatkaa keulilla, SDP kakkosena

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 20,5 prosentin kannatuksella, selviää Ylen tuoreesta kannatusmittauksesta. Puolueen suosio nousi 0,7 prosenttiyksikköä Ylen aiemmasta mittauksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toiseksi suosituin on pääministeripuolue SDP 19 prosentin kannatuksella. Sen suosio laski noin 0,6 prosenttiyksikköä.

Kolmantena on oppositiossa oleva perussuomalaiset, jota kannatti 17,9 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten kannatus nousi hieman. Suosioon ei näyttänyt vaikuttavan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ilmoitus luopua tehtävästään.

Heinäkuun lopussa julkaistussa Helsingin Sanomien gallupissa kokoomus nousi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Samalla perussuomalaisten kannatus laski lähes neljä prosenttiyksikköä. Ylen kyselyssä vastaavaa muutosta ei näy.

Keskustan kannatus laski

Mittauksessa eniten kannatus laski hallituksessa istuvalla keskustalla, jonka suosio putosi 1,2 prosenttiyksiköllä 12,3 prosenttiin.

Viidenneksi suosituin puolue oli hallituksen vihreät puolen prosenttiyksikön nousulla. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, puoluetta äänestäisi 10,9 prosenttia vastaajista. Hallituspuolueista niin ikään hieman kannatusta kasvattanutta vasemmistoa äänestäisi 8,6 prosenttia vastaajista. RKP:n kannatus oli 4,3 prosenttia.

Opposition kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,4 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 1,8 prosenttia.

Ylen tutkimukseen vastasi lähes 2  400 ihmistä 12.7.–3.8. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja sen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE