Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Yli 8500 muutoksenhaun asiakirjaa jäi toimittamatta järjestelmävirheen takia – Kela ottaa yhteyttä asiakkaisiin

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kelan tietojärjestelmävirheen takia osa asiakkaiden muutoksenhakuun liittyvistä asiakirjoista ei ole siirtynyt Kelasta sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan. Virhe vaikutti ajanjaksolla 12.3.2018–3.12.2019.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Virhe koski 439:ää tapausta, ja asiakirjoja jäi toimittamatta 8 548.

Kela sanoo käyvänsä läpi kaikki tapaukset ja ottavansa yhteyttä niihin asiakkaisiin, joiden asia käsitellään virheen takia uudelleen.

– Asiakkaan oikeusturvan varmistamiseksi on tärkeää, että muutoksenhaussa ovat käytössä kaikki tiedot ja asiakkaan toimittamat asiakirjat. Tämä ei ole nyt valitettavasti kaikkien kohdalla toteutunut, sanoo Kelan lakiyksikön päällikkö Mia Helle tiedotteessa.

Vika järjestelmän päivityksessä huomattiin marraskuun lopussa ja se korjattiin heti.

– Päivityksessä tapahtui inhimillinen virhe. Tiettyjen toimitettavien asiakirjojen määrä oli rajoitettu 50:een tapausta kohden. Osalla asiakkaista liitteitä ja muita asiakirjoja on tätä enemmän, sanoo IT-johtaja Jukka Melanen tiedotteessa.

Virheen takia kaikki asiakirjat eivät olleet käytettävissä sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan ja vakuutusoikeuden päätöksenteossa, jolloin tästä on voinut aiheutua virheellisiä päätöksiä.

Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta käsittelee muun muassa Kelan ja työttömyyskassojen päätöksistä tehdyt valitukset. Lautakunnassa käsitellään vuosittain noin 42 000 tapausta. Jatkovalitukset lautakunnan päätöksiin käsitellään vakuutusoikeudessa, joka on ylin oikeusaste sosiaalivakuutusasioissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE