Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Yllätyskäänne: Huumeorganisaation johtamisesta epäilty Niko Ranta-aho on myöntänyt pääosin kaikki häneen kohdistetut syytteet

Lehtikuva
Niko Ranta-aho (oikealla) Turussa 6. heinäkuuta 2019. Kuva on peräisin poliisin esitutkintamateriaalista.

Katiska-huumejutun toinen pääsyytetty, huumeorganisaation johtamisesta epäilty Niko Ranta-aho on myöntänyt pääosin kaikki häneen kohdistetut syytteet, kertoo MTV Uutiset.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma vahvistaa tiedon STT:lle tekstiviestillä. STT ei ole vielä tavoittanut häntä tai syyttäjiä kommentoimaan asiaa tarkemmin.

Ranta-aho on aiemmin kiistänyt kaikki vakavat syytteet. Käänne tapahtui MTV:n mukaan alkuviikosta, jolloin Ranta-aho pyysi palaveria syyttäjien kanssa. Palaverissa hän myönsi MTV:n mukaan syytteet törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista ja paljasti uusia maastokätköpaikkoja.

Ranta-ahon lisäksi huumeorganisaation johtamisesta epäillään rikollisryhmä Cannonballin entistä johtajaa Janne Tranbergiä. Kaksikko on syytteiden mukaan johtanut toimintaa Espanjasta.

MTV:n mukaan Tranberg kiistää edelleen häneen kohdistuneet syytteet.

HS: Ranta-aho pyytää saada kertoa kaiken

MTV:n tietojen mukaan poliisi teki maanantaina ja tiistaina etsintöjä Ranta-ahon paljastamille maastokätköille. Ranta-aho oli etsinnöissä poliisin mukana, MTV kertoo.

Helsingin Sanomien mukaan Ranta-ahon avustuksella poliisi löysi 64 kiloa huumeita. Kätköissä oli ensitietojen mukaan amfetamiinia ja ekstaasia.

Ranta-aho sanoi HS:n mukaan oikeudessa, että hän kertoo toimistaan alusta loppuun. Hän pyysi oikeudelta kuulemista ensi viikolle, koska hän sanoo olevansa ainoa, joka tietää huumeiden kokonaismäärän.

Syytteet: Yli 200 kiloa amfetamiinia

Suomen mittakaavassa historiallisen laajaa huumejuttua on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa tänä talvena. Huumeliigan epäillään junailleen maahan 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut 100 000 ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Liigan syytetään myös tuoneen maahan yli kaksimiljoonaa tablettia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja suuren määrän dopingaineita. Syyttäjän mukaan rikokset on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenenmiljoonaa euroa rikoshyötyä. Aineita tuotiin ainakin Hollannista. Rikokset ajoittuvat vuosiin 2016–2019.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE