Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Yrittäjien Pentikäinen tiukkana: ”Jos tukilakon vaikutus olisi suhteeton, se pitäisi kieltää”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen pitää postilakon tukilakkoja kohtuuttomina, ja sanoo niiden osoittavan, että työrauhasääntelyä on uudistettava.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Hallituksen pitää perustaa työryhmä uudistamaan Suomen työrauhasääntelyä, hän sanoo tiedotteessa.

Yrittäjien mukaan ”lakko-oikeus kuuluu demokratiaan, mutta laittomat lakot pitää ehkäistä ja tukilakot sovittaa kulloisenkin ongelman kokoon”.

Pentikäisen mukaan postilakko aiheuttaa harmia yrityksille ja kuluttajille sekä vaarantaa koko Postin tulevaisuuden. Hän katsoo, että Postin tulevaisuus vaarantuu esimerkiksi siksi, että asiakkaat siirtyvät käyttämään kilpailijan palveluita.  Tukilakkojen hän pelkää vaarantavan koko Suomen talouskasvun.

Nykysääntely ei sisällä rajoituksia tukilakoille.

– Jos tukilakon vaikutus olisi suhteeton, se pitäisi kieltää. Arvion voisi tehdä työtuomioistuin ennen kuin tukilakko olisi oikeus aloittaa, Pentikäinen esittää.

Pentikäisen mukaan on myös tarpeen kiristää laittomista työtaisteluista tuomittavia sanktioita ja poliittisten lakkojen osalta tulisi siirtyä ”yleiseurooppalaiseen malliin”.

”Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on katsottu sallituiksi korkeintaan parin tunnin protestilakot. Suomessa sääntelyä pitäisi muuttaa vastaavasti.”, tiedotteessa linjataan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE