Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Yrittäjiltä kiitosta ja lisävaateita: ”Myös ylipitkiä yt- ja lomautusaikojen prosesseja pitää lyhentää”

Suomen Yrittäjät

Hallituksen tänään julkaisema apupaketti on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hänen mielestään hallituksen pitää antaa rajoitustoimien kohteena oleville yrityksille mahdollisuus selvitä vaikeasta tilanteesta.

– Kun liiketoimintaa rajoitetaan voimakkaasti lyhyellä varoitusajalla, yritykselle pitää antaa työkaluja sopeutua tilanteeseen, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Sulkemiskorvaus, kustannustuki, yrittäjän työmarkkinatuki sekä verottajan joustot ovat Pentikäisen mukaan todella tarpeen.

– Kiitos niistä. Ne eivät kuitenkaan riitä. Myös ylipitkiä yt- ja lomautusprosessien läpivientiaikoja pitää lyhentää. Kun työmarkkinajärjestöt eivät sitä tee, hallituksen pitää hoitaa asia lakitietä.

Yrittäjät muistuttaa, että moni toimiala – erityisesti ravintola-, liikunta-, liikenne- ja tapahtuma-ala – on ollut koko pandemian erittäin ahtaalla, ja ahdinko jatkuu. Puskurit on käytetty ja monen kassat ovat tyhjiä.

– Positiivista on, että toimeen viimein ryhdyttiin. Tärkeää on, että sulkukorvaus koskee kaikkia yrityksiä toimialasta riippumatta, pääekonomisti Mika Kuismanen toteaa tiedotteessa.

Hänen mielestään on myös tervetullutta, että kuudennen kustannustukikierroksen valmistelu on aloitettu ja sillä pyritään helpottamaan niitä yrityksiä, joiden toimintaa on rajoitettu.

Yrittäjät edellyttää, että hallitus myös nopeasti lyhentää sairauspäivärahan omavastuuaikaa.

– Sanotaan, että koronatilanne on pahimmillaan juuri nyt. Kun kiristetään rajoituksia, pitää myös antaa keinoja selvitä ja käyttää kaikki hyväksi todetut keinot pitää yrityksiä pystyssä, jotta turhat konkurssit vältetään, Pentikäinen vaatii.

Hän vetoaa myös vuokranantajiin, pankkeihin ja työeläkeyhtiöihin, että ne ovat joustavia niille yrittäjille, joihin rajoitustoimet nyt iskevät voimalla.

Hallituksen koronaministerityöryhmä tiedotti tänään suunnitteilla olevista erilaisista yrityksille tarkoitetuista uusista tuista. Lisäksi kerrottiin, että yrittäjille aletaan maksaa työmarkkinatukea, vaikka koko yritystoiminta ei lakkaisi. Myös työttömyyden alun omavastuupäivät aiotaan poistaa jälleen määräajaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE