Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Zelenskyi: Ymmärrämme, ettei meistä voi tulla Naton jäseniä niin kauan kuin sota jatkuu

LEHTIKUVA / AFP / SERGEI SUPINSKY

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi myönsi perjantaina, että Ukraina ei pysty liittymään sotilasliitto Natoon ennen sodan loppumista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Olemme järkeviä ihmisiä ja ymmärrämme, ettemme voi vetää yhtäkään Nato-maata sotaan. Siksi ymmärrämme, ettei meistä voi tulla Naton jäseniä niin kauan kuin sota jatkuu. Ei siksi, ettemme tahtoisi, vaan siksi, että se on mahdotonta, Zelenskyi sanoi.

NATON pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi taannoin, että kaikki Naton jäsenmaat pitävät edelleen kiinni vuoden 2008 lupauksesta, jonka mukaan Ukraina pääsee liittokunnan jäseneksi tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana tulevaisuudessa.

Sen paremmin Nato kuin Euroopan unionikaan eivät ole olleet halukkaita määrittelemään tarkkaa aikataulua Ukrainan jäsenyydelle niin kauan kuin sota on kesken.

Zelenskyi sanoi torstaina, että Euroopan johtajien mahdollinen epäröinti Nato-jäsenyyden suhteen rohkaisisi Venäjää hyökkäämään muihinkin maihin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE