Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

19-vuotias ehdottomaan vankeuteen puukotuksesta Helsingin Kaivopuistossa – riitatilanne sai ilmeisesti alkunsa kadonneesta kaljakassista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 19-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen puukotuksesta Helsingin Kaivopuistossa toukokuun alussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tapahtumat ajoittuvat vapunpäivän jälkeiseen yöhön eli toukokuun 2. päivän puolelle. 19-vuotias mies oli viettämässä vappua Kaivopuistossa, kun hänelle tuli riitaa entuudestaan tuntemattoman miehen ja tämän seurueen kanssa, tuomiossa kerrotaan.

Puukotusta edeltäneitä tapahtumia ei saatu yksityiskohtaisesti selville. Oikeuden mukaan 19-vuotiaan kertomuksesta oli kuitenkin pääteltävissä, että hän oli itse aloittanut riitatilanteen mentyään kyselemään kadonnutta kaljakassiaan uhrin seurueelta.

Tilanne kärjistyi siihen, että 19-vuotias löi samanikäistä uhria puukolla selkään vaurioittaen muun muassa uhrin toista munuaista.

Puukottaja lähti karkuun, mutta viisi muuta nuorukaista tavoittivat hänet ja pahoinpitelivät häntä nyrkiniskuin, potkimalla ja pullolla päähän lyömällä, tuomiossa kerrotaan.

Puukottaja jätettiin verisenä maahan. Hän pakeni Kotkaan, mistä poliisi otti hänet kiinni seuraavana iltana.

Oikeus piti puukotusta tapon yrityksenä

Mies myönsi lyöneensä uhria puukolla, mutta kiisti tapon yrityksen. Hän katsoi syyllistyneensä hätävarjeluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus päätyi arviossaan syyttäjän kannalle. Oikeus tuomitsi Jesper Emil Nevesin, 19, tapon yrityksestä kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Puukottajaa lyöneet ja potkineet nuoret miehet, joista yksi oli alaikäinen, tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä. Heistä neljä sai ehdollista vankeutta. Voimakkainta väkivaltaa tehneellä pahoinpitelijällä oli aiempia ehdollisia tuomioita, joten oikeus tuomitsi hänet yhteiseen kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE